Novi preokret Dimitrova, protiv Norija za finale Indijan Velsa

Drugi polufinalni par u američkoj pustinji Indijan Vels dobiće se nakon večerašnjih duela Cicipas - Basilašvili i Zverev - Fric

1998 pregleda 2 komentar(a)
Grigor Dimitrov, Foto: Beta/AP
Grigor Dimitrov, Foto: Beta/AP

Britanac Kameron Norie i Bugarin Grigor Dimitrov igraće u polufinalu "petog grend slema", kako često zovu ATP turniru iz serije Masters 1000 u Indijan Velsu.

Drugi polufinalni par dobiće se nakon večerašnjih duela Cicipas - Basilašvili i Zverev - Fric.

Nori (26) igra tenis karijere, u 2021. godini je očsvojio svoj prvi turnir u karijeri (Los Kabos) te igrao u još četiri finala, a kasno sinoć je u četvrtfinalu deklasirao Argentinca Diega Schwarzmana sa 6:0, 6:2.

Dimitrov (30) je, s druge strane, imao mnogo teži posao protiv Poljaka Huberta Hurkača, a za pobjedu mu je trebao još jedan preokret - 3:6, 6:4, 7:6 (2).

Dan ranije, Bugarin je eliminisao drugog igrača svijeta Danila Medvedeva iako je imao set i dva brejka zaostatka!

Norie će protiv Dimitrova tražiti svoje prvo finale na Mastersima, dok Bugarin želi prvo finale uopšte još od februara 2018. (Roterdam). Posljednju titulu, ali kakvu, Dimitrov je osvojio u novembru 2017. kada je bio pobjednik Završenog mastersa u Londonu.

U konkurenciji teniserki polufinale su izborile Tunižanka Ons Žaber i Španjolka Paula Badosa, pridruživši se Bjeloruskinji Viktoriji Azarenki i Letonki Jeleni Ostapenko.

Žaber je bila bolja od Estonke Anet Kontavejt sa 7:5, 6:3, dok je Badosa nadigrala Njemicu Anželik Kerber sa 6:4, 7:5.

Parovi polufinala su Azarenka - Ostapenko i Žaber - Badosa.

Bonus video: