Buđenje Danke Kovinić: Pobjeda nad Van Ujtvank, 58. igračicom svijeta

"Vječito proljeće" na Tenerifama, gdje je prije dva dana počeo WTA turnir, kao da je prijalo Danki Kovinić, koja je najavila povratak u proljećnu formu

3547 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Volvo car open
Foto: Volvo car open

Otkada je krajem maja u 1. rundi Rolan Garosa pobijedila Francuskinju Burel, 75. igračicu svijeta, a još prije toga, u aprilu, najboljim nizom u karijeru stigla do finala WTA turnira u Čarlstonu, Danka Kovinić nije upisala značajniju pobjedu.

Uslijedila je povreda, oporavak i sve što ide sa tim - pad u formi, učešće na ITF turniru kako bi povratila samopouzdanje, neki porazi od nižerangiranih igračica...

Izgleda da je sve to, međutim, prošlost za 26-godišnju Novljanku.

"Vječito proljeće" na Tenerifama, gdje je prije dva dana počeo WTA turnir, kao da je prijalo Danki Kovinić, koja je danas u prvoj rundi savladala Holanđanku Alison van Ujtvank, 58. igračicu svijeta, nekadašnju polufinalistkinju Rolan Garosa.

Rezultatski lako, ubedjljivo, sigurno - 6:3, 6:3 za crnogorsku teniserku, koja je fenomenalno servirala, dozvolivši rivalki samo jednu brejk-loptu i samo jedan brejk.

Na drugoj strani, Kovinić je četiri puta "brejkovala" Holanđanku - po dva puta u oba seta.

Kladionice su, inače, smatrale Van Ujtvank za veliku favoritkinju, dodijelivši kvotu 1,16 na njenu pobjedu. Ko je, s druge strane, uložio na Danku, zaradio je petostruko više!

Protivnica u osmini finala mogla bi da joj bude sjajna Italijanka Kamila Đorđi, 32. na WTA listi, koja se u 1. kolu sastaje sa Španjolkom Alionom Bolsovom Zadoinovom.

Bonus video: