Beretini na završnom turniru, upražnjena još dva mjesta

Za Beretinija (25), trenutno sedmog igrača na svijetu, ovo će biti drugi nastup na završnici. Prvi put je igrao prije dvije godine u Londonu

1558 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijan Mateo Beretini šesti je teniser koji je osigurao nastup na završnom ATP turniru koji će se prvi put održati u Torinu, objavio je ATP.

Beretiniju je to uspjelo nakon pobjede u prvom kolu turnira u Beču gdje je sa 7:6, 6:3 savladao Alekseja Popirina.

Za Beretinija (25), trenutno sedmog igrača na svijetu, ovo će biti drugi nastup na završnici. Prvi put je igrao prije dvije godine u Londonu.

Ovog puta pridružiće se Novaku Đokoviću, Danilu Medvedevu, Stefanosu Cicipasu, Aleksandru Zverevu i Andreju Rubljovu, koji su već osigurali nastup na posljednjem turniru sezone.

Na posljednju "kartu" za Torino sada se takmiče četvorica igrača Kasper Rud (3.015 bodova), Hubert Hurkač (2.955 bodova), koji je u ponedjeljak ispao u prvom kolu Beča od Endija Mareja , Janik Siner (2.845) i Kameron Nori (2.840).

Prije Torina, gdje se završnica igra od 14. do 21. novembra, teniseri imaju turnir u Beču (500 bodova za ATP ljestvicu) i posljednji Masters u Parizu sljedeće nedjelje (1.000 ATP bodova).

Bonus video: