Austrijski ministar zdravlja pozvao Dominika Tima da se vakciniše

Pitanje vakcinacije je u središtu diskusija u svjetskom tenisu uoči Australijan opena

3844 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Austrijski ministar zdravlja Volfgang Mikštajn je pozvao Dominika Tima, devetog tenisera svijeta, da se vakciniše protiv koronavirusa.

Tim, koji je od sredine avgusta udaljen od terena zbog povrede desnog zgloba, objasnio da je čekao proizvod američke farmaceutske kompanije Novavaks, koja koristi drugačiju tehnologiju od onih u dostupnim vakcinama. On je, međutim, pojasnio i da bi se odlučio za jednu od već odobrenih vakcina ako ne bude imao drugog izbora. Konvencionalne, takozvane "inaktivirane" vakcine možda neće biti dostupne do 2022. godine, "i nema naznaka da imaju bilo kakve prednosti u odnosu na sadašnje vakcine", rekao je ministar Volfgang Mikštajn austrijskim medijima.

Pozvao je i Tima na sastanak kako bi mu otklonio sumnje oko vakcine.

Pitanje vakcinacije je u središtu diskusija u svjetskom tenisu uoči Australijan opena, koji će biti održan od 17. do 30. januara 2021.

Australijska država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn domaćin ovog teniskog grend slem turnira, odbacila je juče mogućnost da se nevakcinisanim igračima odobri učešće na turniru.

Bonus video: