Da li je pređena granica dobrog ukusa: ATP se izvinio zbog skandaloznog žrijeba

Žrijeb je obavljen u Milanu, a u teniskoj javnosti je opisan kao "skandalozan", jer su mladi igrači izlazili na modnu pistu, u društvu italijanskih ženskih modela, koje su ispod odjeće nosile oznake "A" i "B", koje su označavale u kojoj će grupi se naći njihovi pratioci
1 komentar(a)
tenis, Foto: Printscreen
tenis, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.11.2017. 15:06h

ATP organizacija izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti, zbog "performansa", koji je obavljen juče na žrijebu za premijerni turnir "Next Gen Finals", na kome će od utorka u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godinu.

Žrijeb je obavljen u Milanu, a u teniskoj javnosti je opisan kao "skandalozan", jer su mladi igrači izlazili na modnu pistu, u društvu italijanskih ženskih modela, koje su ispod odjeće nosile oznake "A" i "B", koje su označavale u kojoj će grupi se naći njihovi pratioci.

Mladi teniseri su, po scenariju, birali djevojke sa kojima će izaći na pistu.

Jedna djevojka je nosila skrivenu oznaku "A" na butini ispod suknje, nekima je oznaka bila ispod jakne, drugima bluze...

U dijelu javnosti, ceremonija je opisana kao - seksistička.

Nekadašnja šampionka Vimbldona Ameli Morezmo na Tviteru je napisala - "sramota"...

U zajedničkom saopštenju ATP i sponzor Red Bul istakli su da "duboko žale" zbog ceremonije.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti, koje je izazvala cereminija žrijeba. Namjera je bila da obuhvatimo bogatstvo Milana kao prijestonice mode i tenisa, kao vrhunskog sporta. Na kraju je sve imao gorak ukus. Duboko žalimo zbog toga i uvjerevamo da se nešto slično više neće dogoditi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: