Đoković počeo 345. sedmicu na vrhu, Danka pala 15 mjesta

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić je pala čak 15 pozicija i sada je 91. na svijetu, sa 840 bodova

3845 pregleda 3 komentar(a)
Đoković će ove sedmice učestvovati na turniru u Parizu, Foto: Reuters
Đoković će ove sedmice učestvovati na turniru u Parizu, Foto: Reuters

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković započeo je 345 nedjelju na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da pomjera granicu i uvećeva sopstreni rekord po broju sedmica provedenih na vrhu.

Đoković ovog ponedjeljka ima 10.340 bodova, odnosno 1.090 bodova manje u odnosu na prošlu nedjelju. Prijeti mu Danil Medvidev - Rus sada ima samo 800 bodova manje.

Iza njih slijede Grk Stefanos Cicipas, Njemac Aleksandar Zverev, Španac Rafael Nadal, Rus Andrej Rubljov, Italijan Mateo Beretini i Norvežanin Kasper Rud.

Dominik Tim je ispao je iz top 10 i sada je na njegovom mjestu Italijan Janik Siner, kojem je to najbolji plasman u karijeri, dok je Poljak Hurbert Hurkač i dalje deseti.

Kod dama, Australijanka Ešli Barti je i dalje najbolja, ispred Bjeloruskinje Arine Sabalenke, a iza njih slijede Čehinje Barbora Krejčikova i Karolina Pliškova, koje su zamijenile mjesta.

Garbinje Mugurusa iz Španije je zadržala petu poziciju, Grkinja Marija Sakari i Uns Džabir iz Tunisa su napredovale za po jednu poziciju, dok je Estonka Anet Kontavejt popravila plasman za šest pozicija i stigla do najboljeg plasmana u karijeri, osme pozicije.

Najboljih deset na svijetu kompletiraju Njemica Andjelik Kerber, koja je napravila tri koraka naprijed, i Poljakinja Iga Švjontek.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić je pala čak 15 pozicija i sada je 91. na svijetu, sa 840 bodova.

Bonus video: