Nole se vraća na teren nakon 50 dana: Imam ciljeve za kraj sezone

Postoji nekoliko scenarija koji bi Đokoviću donijeli sigurno prvo mjesto na kraju godine i to već na Mastersu u Parizu, koji je počeo danas

3280 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković vraća se na teren nakon skoro dva mjeseca i odmora i poraza u finalu US opena od Rusa Danila Medvedeva početkom septembra.

Najbolji svjetski teniser je propustio tada priliku da postane prvi igrač još od Roda Lejvera sa sva četiri osvojena grend slem pehara u istoj godini, ali i da se izvdoji na vrhu vječite liste po broju najvećih trofeja - on, Federer i Nadal i dalje imaju po 21.

Sam finiš teniske sezone po rasporedu ne donosi grend slem turnir i novu priliku za pisanje istorije, ali Đoković ima svoje ciljeve.

Sjutra će protiv Mađara Martona Ficoviča igrati osminu finala Mastersa u Parizu, čeka ga potom Završni Masters koji se premijerno održava u Torinu, a na kraju kalendarske godine i Dejvis kup.

Đoković se, takođe, bori da ostane na prvom mjestu ATP liste, a Medvedev mu je ozbiljna prijetnja.

"Borba za prvo mjesto se vodi između Medvedeva i mene, a ja sam u prilično dobroj poziciji. To je, uz dobar rezultat sa Srbijom u Davis cupu, cilj do kraja godine", rekao je Đoković.

Nekoliko je scenarija koje srpskog tenisera vode do 1. mjesta na kraju godine, što mu je do sada šest puta uspjelo za rukom.

Ako, recimo, osvoji trofej u Parizu, završiće godinu na prvoj poziciji.

Ako dođe u finale, a Medvedev ne osvoji turnir, takođe će završiti godinu na prvoj poziciji.

Ako se, takođe, plasira u polufinale, a Medvedev ne dođe u finale, isto će završiti sezonu na čelnoj poziciji.

Bonus video: