Đoković: Umorio sam se od borbe za istoriju

Motiv u Torinu je veliki, jer posljednji trofej u sezoni nije osvojio od 2015.

8163 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković od nedjelje ide u borbu za još jedan trofej kojim bi zaokružio godinu sa tri osvojena Grend slema.

U Torinu za dva dana počinje ATP finale, u koji prvi teniser svijeta ulazi - svježiji nego prethodnih sezona.

"Mislim da sam svježiji jer nisam igrao tako mnogo turnira kao ranijih godina, ali sam imao nekoliko iscrpljujućih takmičenja, posebno na Grend slemovima. Kad kažem iznuren, ne mislim isključivo fizički, već mentalno i emotivno, zbog pritiska koji sam imao, da dođem do tog istorijskog učinka. To me je mnogo umorilo, tako da sam osjećao da mi je potreban odmor, da se regenerišem, pokušam da se spremim za jak finiš", rekao je Đoković.

On je ove godine imao šansu da kompletira kalendarski Slem, ali je poražen od Medvedeva u finalu US opena, pa nije uspio ni da dođe do 21. najvećeg trofeja, ostavši poravnat sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na vrhz liste.

Uspio je da zadrži prvo mjesto na ATP listi, sedmi put na kraju godine, po čemu je sada rekorder.

Ali, motiv u Torinu je veliki, jer posljednji trofej u sezoni nije osvojio od 2015.

"U prvoj fazi moje karijere to je bio jedan od mojih najuspješnijih turnira, jednom sam uspio da ga osvojim tri puta zaredom. Od 2015. nisam osvojio titulu, možda je to bilo zbog energije potrošene tokom sezone, kada nije ostajalo mnogo energije u rezervoaru, ali takođe, izgubio sam neke tijesne mečeve. Ovo je, ipak, drugačiji turnir, ima prava na grešku, može da se izgubi, a da se prođe dalje. Takođe, Dimitrov, Cicipas, Zverev, neki od pobjednika prethodnih godina, su možda bili svježiji, motivisaniji, nisu imali šta da izgube", rekao je Đoković.

Posle 12 godina u Londonu, turnir se prvi put igra u Torinu.

Bonus video: