Siner savladao Hurkača i pobjedu posvetio Beretiniju: "Mateo, ti si moj idol"

Siner će u narednom kolu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je već obezbijedio plasman u polufinale

3999 pregleda 1 komentar(a)
Siner, Foto: Reuters
Siner, Foto: Reuters

Italijanski teniser Janik Siner pobijedio je večeras Poljaka Huberta Hurkača sa 6:2, 6:2, u meču drugog kola crvene grupe završnog turnira u Torinu.

Siner, koji je na turniru zamijenio povrijeđenog Matea Beretinija, do pobjede je stigao poslije sat i 22 minuta igre i tako zadržao šanse za plasman u polufinale.

Svjetski broj 11 spasio je svih pet brejk lopti sa kojima se suočio protiv Hurkača, koji je poslije drugog poraza ostao bez šanse da se plasira u polufinale.

Siner je u oba seta po dva puta oduzeo servis rivalu, prije nego što je na pobjedu posvetio Beretiniju porukom: "Mateo, ti si moj idol".

Ovaj 20-godišnji teniser će u narednom kolu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je već obezbijedio plasman u polufinale.

Inače, Janik Siner je pobjedom nad Hurkačem osvojio 200 ATP bodova i tako će godinu završiti u TOP 10. Bez obzira šta u četvrtak uradi protiv Danila Medvedeva. Na taj način Italija će prvi put u istoriji imati dvojicu igrača među deset najboljih na svijetu, jer je Mateo Beretini sedmi.

Bonus video: