Đoković može do 21. Grend slema samo ako se vakcinisao ili će da se vakciniše

"Voljeli bismo da vidimo Novaka ovdje. On zna da će morati da se vakciniše da bi igrao ovdje", rekao je Tili

7641 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svi igrači koji žele da nastupe na Australijan openu u januaru sljedeće godine moraće da se vakcinišu protiv Covid-19, potvrdio je u subotu menadžer turnira Kreg Tili.

Tako se pojačava pritisak na prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je devet puta osvajao ovaj Grend slem i i koji odbija da kaže da li je vakcinisan ili ne.

Prvi Grand slam turnir, održaće se od 17. do 30. januaru u Melbournu. Drugi po veličini grad u Australiji upravo je izašao iz više od 260 dana dugog lokdauna.

Prošlog mjeseca, država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn, već je odbacila davanje posebnog izuzeća nevakcinisanim igračima kako bi mogli da nastupe na turniru.

"Postoji puno nagađanja o vakcinisanju i da budemo potpuno jasni, kada je premijer (države Viktorije) najavio da bi svi trebalo da budu vakcinisani to smo rekli svim teniserima", rekao je Tili.

Prije šest sedmica samo je 50 posto igrača bilo potpuno vakcinicano, ali ta se stopa popela na 80 posto nakon što je vlada Viktorije objavila da svi moraju da budu vakcinisani.

"Svi igrači to razumiju, naši sponzori će morati da se vakciniše, cijelo osoblje koje radi na Australijan openu takođe", istakao je.

Novak Đoković, koji bi mogao u Melburnu da osvoji istorijski 21. Grend slam naslov, ističe da na vakcinisanje gleda "kao na privatnu stvar".

"Voljeli bismo da vidimo Novaka ovdje. On zna da će morati da se vakciniše da bi igrao ovdje", rekao je Tili.

Za izdanje Australijan Opena 2021. igrači i njihovi treneri morali su da se pridržavaju 14-dnevnog karantina u hotelima.

Bonus video: