Korona niotkuda - Španija u odbranu titule i bez Karlosa Alkarasa

Nakon povrede Roberta Baustiste - Aguta, Španci u Madridu kreću u odbranu titule i bez najbioljeg mladog igrača na svijetu

2445 pregleda 0 komentar(a)
Alkarasa smatraju nasljednikom Rafe Nadala, Foto: Reuters
Alkarasa smatraju nasljednikom Rafe Nadala, Foto: Reuters

Nakon što je Roberto Bautista-Agut otpao zbog povrede stomačnih mišića, branilac titule u Dejvis kupu, Španija će u Madridu igrati i bez najtalentovanijeg tenisera, Karosa Alkarasa.

Pobjednik završnog AP turnira za mlade igrače, Alakras je dao pozitivan test na koronu.

"Ne znam zaista kako. Došao sam u ekipu sa negativnim PCR testom, imao sam i dva negativna antigenska testa. Teško mi je jer sam se naao da ću pomoći ekipi pred našim navijačima u Madridu. No, bodriću ispred televizora", kazao je supertalentovani treniser.

Pred današnji susret sa selekcijom Ekvadora, svi ostali španski teniseri su dali negativan test. Aguta je ranije zamijeniio Albert Ramos, Alkarasa Pedro Martines.

Pošto je Rafa Nadal odavno završio sezonu zbog povrede, Pablo Karenjo- Busta će biti prvi reket Španije.

Favorit za pobjedu u grupi ali i u Dejvis kupu je Rusija, koja je ove sezone osvojila ATP kup, bla najusšpješnija selekcija OI a i FED kup su osvojle Ruskinje.

U Dejvis kupu se za četvrtfinale bore pobejdnici šest grupa, ali i dvije najbolje drugoplasirane selekcije. Pobjednik će biti poznat 5. decembra.

Bonus video: