Ne ucjenjujemo Đokovića, samo štitimo zajednicu

Država Viktorija, u kojoj je Melburn, prošlog mjeseca je donijela odluku da profesionalnim sportom mogu da se bave samo vakcinsani sportisti, a nije napravila izuzetak za sportiste koji dolaze iz inostranstva

7534 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministar sporta australijske države Viktorija, Martin Pakula, kazao je da niko ne ucjenjuje Novaka Đokovića, već da je odluka da samo vakcinisani teniseri mogu da igraju na Australijan openu donijeta kako bi se zaštitila zajednica.

On je reagovao na izjavu Đokovićevog oca Srđana, koji je takvu odluku nazvao "sramotnom" i prije dva dana rekao da najbolji teniser svijeta najvjerovatnije neće doći u Melburn, na prvi Grend slem u godini.

"Iako ste elitni sportista, morate da se pridržavate pravila i poštujete zajednicu koja će da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili ista pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucjena, već zaštita ljudi i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan - želim da Đoković igra, ali ako nije vakcinisan to je njegova odluka i odgovornost", rekao je Pakula.

Đoković odbija da kaže da li je vakcinisan protiv koronavirusa, odnosno da li planira da se vakciniše.

Država Viktorija, u kojoj je Melburn, prošlog mjeseca je donijela odluku da profesionalnim sportom mogu da se bave samo vakcinsani sportisti, a nije napravila izuzetak za sportiste koji dolaze iz inostranstva.

Bonus video: