Azarenka propušta finale Fed kupa, bori se za starateljstvo nad djetetom

Povukla se sa US opena da bi bila u Kaliforniji, jer zbog suđenja nije smjela da bude odvojena od djeteta. Sudski proces još nije gotov, zbog čega je bivši broj 1 odustao od Fed kupa
98 pregleda 0 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.11.2017. 16:04h

Jedna od najboljih teniserki posljednje decenije, Viktorija Azarenka, propustiće finale Fed kupa 11. i 12. novembra u Minsku.

Dok se njene sunarodnice budu borile za titulu sa selekcijom SAD, ona će u Kaliforniji voditi bitku za starateljstvo nad djetetom.

Azarenka nije igrala od Vimbldona, kada je u osmini finala izgubila od Simone Halep. Tada se rastala sa momkom Bilom Mekigom, sa kojim je 19. decembra prošle godine dobila sina Lea.

Povukla se sa US opena da bi bila u Kaliforniji, jer zbog suđenja nije smjela da bude odvojena od djeteta. Sudski proces još nije gotov, zbog čega je bivši broj 1 odustao od Fed kupa.

„Šteta je velika, ali ne možemo ništa da promijenimo”, rekao je selektor Bjelorusije Eduard Dubrov.

Domaće će u Minsku napasti titulu sa talentovanom Arinom Sabaljenkom (trenutno 78. igračica na WTA listi), Aljaksandrom Sasnovič (87), Verom Lapko (130) i Lidija Marozavom (69. u dublu).

Ni Amerikanke neće biti u najjačem sastavu, jer nema Serene Vilijams, koja se nedavno porodila, a ni njene starije sestre Venus. Selektorka Keti Rinaldi Stankel je odabrala Koko Vandevej (12), Sloun Stivens (13), Šelbi Rodžers (59) i Elison Riske (70).

Bonus video: