Momo Gazivoda prvi u istoj godini podigao dva pobjednička pehara

Pobjednik 9. Zimske rekreativne teniske lige je Momo Gazivoda, koji je početkom avgusta slavio i u Ljetnjoj rekreativnoj ligi TK Gimnazijalac

3188 pregleda 2 komentar(a)
Gazivoda dominantan tokom kalendarske godine, Foto: TK Gimnazijalac
Gazivoda dominantan tokom kalendarske godine, Foto: TK Gimnazijalac

Pobjednik 9. Zimske rekreativne teniske lige je Momo Gazivoda. On je na terenima TK Gimnazijalac u finalu slavio protiv Nenada Poleksića u dva identična seta (6:2, 6:2).

Treće mjesto pripalo je Daliboru Šabanu.

I ovo izdanje na terenima TK Gimnazijalac u Podogorici je proteklo bez problema uz mjere propisane ograničenjima zbog pandemije.

"Uspjeli smo bez problema da održimo još jedno uspješno izdanje teniske lige rekreativaca, lakše nego prethdone jer su mjere bile znatno blaže. Igrači su se pridržavali protokola pa od 37 učesnika koji su krenuli u takmičenje sredinom septembra, nije bilo odlaganja mečeva zbog korone", naglasio je Žarko Dragaš, direktor TK Gimnazijalac i pokretač tradicionalno uspješne lige.

A Gazivoda je uspio što niko prije njega nije, da u istoj godini osvoji i Ljetnju i Zimsku ligu.

"U finalu su igrala dva tensiera koji su pokazali najkonstantniju formu i sasvim zasluženo sus e borili za pobjedu. Pogotovo je Momo Gazivoda napravio pravi podvig, jer nikada niko prije njega nije uspio da tokom cijele godine održava tako visok nivo igre. Sredinom marta naredne godine organizovaćemo jubilarno, 10. izdanje lige", zaključio je Dragaš.

Bonus video: