Ide li Đoković u Australiju: Srbija ga pozvala za ATP kup

Đoković je prošle nedelje poslije poraza u polufinalu Dejvis kupa od Hrvatske, rekao da će "vrlo brzo" saopštiti odluku o učešću u Melburnu

2705 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković nalazi se na spisku reprezentativaca Srbije za predstojeći ATP kup u Sidneju, saopštili su prošle noći organizatori.

Prvi teniser svijeta i osvajač 20 Grend slem titula ranije je doveo u pitanje učešće na prvom Grend slem turniru - Australijan openu, odbijajući da odgovori da li je vakcinisan protiv koronavirusa, što je uslov za ulazak u australijsku državu Viktorija.

Đoković je prošle nedelje poslije poraza u polufinalu Dejvis kupa od Hrvatske, rekao da će "vrlo brzo" saopštiti odluku o učešću u Melburnu.

ATP kup nije nametnuo obavezu vakcinacije, ali svaki putnik koji uđe u Australiju mora da pokaže potvrdu da je vakcinisan ili da provede 14 dana u karantinu. Nevakcinisani igrač trebalo bi, dakle, da dođe u Sidnej najkasnije do 16. decembra.

Na ATP kupu neće učestvovati samo dva igrača iz najboljih 20 na svijetu, a to su Rafael Nadal (šesti na ATP listi) i Rodžer Federer (16. igrač svijeta). Titulu će braniti selekcija Rusije, osvajač Dejvis kupa, koju će predvoditi drugi igrač svijeta Danil Medvedev i peti na ATP listi Andrej Rubljov.

ATP kup će biti održan od 1. do 9. januara.

Pored Đokovića, na spisku Srbije su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.

Srbija se takmiči u Grupi A sa selekcijama Norveške, Čilea i Španije.

Bonus video: