Đoković prijavljen za Australijan open, da li je to dokaz da se vakcinisao

Lokalni mediji pišu da svi koji se nalaze na službenom spisku učesnika moraju da budu vakcinisani ili moraju da imaju medicinsku potvrdu o izuzeću. Australijski teniski savez nije odgovorio na zahtjev o potvrdi tog pravila

9380 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nalazi se na službenom spisku igrača koji će igrati na prvom Grend slam turniru sezone Australijan Openu, ali osvajačica 23 najveća naslova Amerikanka Serena Vilijams nije na njemu.

Đoković odbija da otkrije da li se vakcinisao protiv koronavirusa, iako svi takmičari, zvaničnici, osoblje i navijači koji žele da prisustvuju turniru u Melburnu od 17. do 30. januara moraju da budu vakcinisani.

Lokalni mediji pišu da svi koji se nalaze na službenom spisku učesnika moraju da budu vakcinisani ili moraju da imaju medicinsku potvrdu o izuzeću. Australijski teniski savez nije odgovorio na zahtjev o potvrdi tog pravila.

Đoković, koji će pokušati da osvojii svoj 21. Grend slam naslov ukoliko nastupi u Melburnu, prošli sedmice je izjavio da će donijeti odluku u putovanju u Australiju "vrlo brzo".

On se takođe nalazi i na listi igrača srpske reprezentacije koja igra na ATP kupu u Sidneju početkom januara.

Ukoliko Đoković odluči da putuje u Sidnej a da nije vakcinisan, država mora da traži izuzeće za njega i onda bi morao da provede 14 dana u karantinu po dolasku u Australiju.

Vilijams, koja je 2017. osvojila svoj posljednji od ukupno sedam naslova na Australijan openu, iza sebe ima sezonu obilježenu povredama i nije igrala od prvog kola Vimbldona kada je teren napustila šepajući.

Organizator Australijan opena Kreg Tili je prošli mjesec kazao da će 40-godišnja Vilikjams, kojoj nedostaje još jedan Grend slam naslov da se izjednači s rekordom Margaret Kort, nastupiti u Melburnu.

Bonus video: