Svi reprezentativci u četvrtfinalu turnira u Majorki

Prvi nosilac turnira Danilo Raičević poslije pobjede nad Italijanom Lukom Bergoncijem 6:1,6:1, savladao je Njemca Fila Eksnera 6:2, 6:1
109 pregleda 0 komentar(a)
Mladi crnogorski teniseri i Guljermo Viljas, Foto: Teniski savez Crne Gore
Mladi crnogorski teniseri i Guljermo Viljas, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 01.11.2017. 16:37h

Crnogorski reprezentativci, Danilo Raičević, Milo Gazivoda i Divna Ratković, koji borave u teniskoj akademiji "Guljermo Viljas" iz Majorke, izborili su učešće u četvrtfinalu turnira Evropske teniske asocijacije do 14 godina.

Prvi nosilac turnira Danilo Raičević poslije pobjede nad Italijanom Lukom Bergoncijem 6:1,6:1, savladao je Njemca Fila Eksnera 6:2, 6:1.

Njegov protivnik u narednom kolu biće pobjednik iz duela Španca Pabla Simona i Rumuna Kristijana Balte.

Crnogorski drugi takmičar u žrijebu, a treći nosilac na turniru Milo Gazivoda je poslije pobjede nad Rumunom Danijelom Konstantinom 6:2, 3:6, 6:2, savladao domaćeg takmičara Ivana Pereza Martina 6:3, 6:0.

Protivnik Gazivodi u četvrtfinalu biće pobjednik iz duela Španca Oskara Sansana i Slovenca Gala Potočnika.

U konkurenciji djevojčica, Divna Ratković koja je postavljena za sedmu nositeljku, savladala je francuskinju Karlu Urhogu 6:1, 6:2.

Za prolaz u četvrtfinale Ratković je bila bolja od Britanke Ananije Vartak 6:3, 6:1, pa će se u narednom kolu sastati sa boljom iz duela Italijanke Isabele Rigi i Ruskinje Kristine Volgapkine.

U akademiji u Majorki boravi i Petar Jovanović koji nije bio prijavljen za turnir do 14 godina, ali će sa ostala tri crnogorska tenisera od ponedjeljka igrati na ETA turniru do 16 godina.

"Svi naši reprezentativci rade pod budnim nadzorom velikana svjetskog tenisa Guljerma Viljasa, koji je osvajač četiri Grand Slema, a u svojoj riznici trofeja jedino nije osvojio Vimbldon. Uz njega sa teniserima radi i Sergio Sabadelo, jedn od prvih trenera Rafaela Nadala, koji je i trener Davis kup tima Rusije", kaže se u saopštenju Teniskog saveza Crne Gore.

Poziv da 15 dana bude gost akademije dobio je i Aleksa Krivokapić koji nije bio u mogućnosti da putuje sa ekipom.

Bonus video: