„Izuzeće je udarac u stomak, čemu onda svi oni karantini”

Prvi reket svijeta dobija i podršku sa najmanjeg kontinenta od antivaksera, pa je okačen transparent „Ostani jak kao Novax Đoković”

9629 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković će nastupiti na Australian openu, iako nije vakcinisan.

Čelnici prvog grend slema sezone su naveli da je prvi reket svijeta dobio izuzeće „nakon rigoroznog procesa revizije, koji je uključivao dva nezavisna vijeća medicinskih stručnjaka”.

Takva odluka dovela je, razumljivo, do reakcija širom svijeta. Mnogi kritikuju čelnike Teniskog saveza Australije, ali su na meti i vlasti države Viktorije, gdje su mjere protiv korone bile najoštrije na svijetu.

Melburn je grad koji je najduže na svijetu bio u karantinu, pa su njegovi stanovnici reagovali na društvenim mrežama.

Povezani članci

04. Januar 2022.

Đoković igra u Melburnu!

„Nakon svega što su Viktorijanci prošli, izuzeće Novaka Đokovića od vakcinacije nije ništa drugo nego udarac u stomak. Sva ta blokada, sva ta patnja. Ozbiljno”, upitala se dr Kejt Miler, koja vodi računa o najstarijim.

Prvi reket svijeta dobija i podršku sa najmanjeg kontinenta od antivaksera, pa je okačen transparent „Ostani jak kao Novax Đoković”.

Neki tviteraši su stali u njegovu odbranu, pa "ljutim Australijancima" poručuju da ih nije Đoković natjerao da gotovo dvije godine provedu u lokdaunu.

U svemu se našao i neko ko će se našaliti, pa je novinar Rojtersa Bajron Kej podijelio zanimljivu fotografiju medicinskih radnika u skafanderima i napisao da su to skupljači loptica za meč Novaka Đokovića.

Bonus video: