Australijske vlasti: Đoković nije imao poseban tretman

Zvaničnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga

9349 pregleda 54 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio medicinski izuzetak od vakcinisanja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australijan Openu, objavio je u srijedu Teniski savez Australije i vlada države Viktorije.

"Mislim da će mnogi ljudi u državi Viktoriji biti razočarani ovakvim ishodom. No, proces je takav kakav je i niko nije imao poseban tretman. Proces je anoniman i vrlo striktan", izjavila je ministarka sporta države Viktorije Džala Pulford.

Zvaničnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli kazao je da je proces dobijanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi morali da ispune uslove koja je postavila Australijska savjetodavna grupa za imunizaciju.

Đoković je u utorak objavio da je dobio medicinski izuzetak da može da igra na Australijan openu na kojem je slavio devet puta.

Đoković je tako spreman za lov na 21. Grend slam titulu u karijeri. Na toj listi je trenutno izjednačen, s 20 naslova, s Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Bonus video: