Oglasio se i Ivanišević dok čeka Novaka, Đoković ima tri problema

"Nije baš potpuno uobičajen put u Australiju'", napisao je Ivanišević na Instagramu

30050 pregleda 59 reakcija 20 komentar(a)
Đoković i Ivanišević, Foto: REUTERS
Đoković i Ivanišević, Foto: REUTERS

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević oglasio nakon današnjih dešavanja u Australiji.

Ivanišević i Ulises Badio, trener i fizioterpeut su u Melburnu sa Đokovićem i hrvatski stručnjak je na Instagramu okačio fotografiju iz Australije.

"Nije baš potpuno uobičajen put u Australiju'", napisao je Ivanišević na Instagramu.

Ranije je Novakov otac, Srđan kazao da je najbolji teniser svijeta u pritvoru u sobi na aerodromu i da ga čuvaju policajci.

Đoković ne može da koristi mobilni telefon.

"Blic" piše da su pred Đokovićem tri problema.

PROBLEM 1

Novak ima opravdanje od srpskih ljekara da je u proteklih šest mjeseci preležao koronu, što bi značilo da ne mora da bude vakcinisan da bi ušao u Australiju i igrao na Australijan openu, piše "Blic". Granična policija Australije, navodno, ima rezerve prema validnosti tog dokumenta.

To je potvrdio i australijski novinar Pol Sakal, koji je otkrio da vlastima to nije dovoljan razlog za medicinsko izuzeće i dozvolu za ulazak u zemlju.

PROBLEM 2

Član Novakovog tima je navodno podnio zahtjev za pogrešnu radnu vizu, koja ne dozvoljava medicinske izuzetke za prijem nevakcinisanih osoba u Australiju. To je izazvalo pravu buru među vlastima, toliko da se o tome oglasila i ministarka sporta, koja je čak javno najavila da će Đokoviću odbiti zahtjev za ulazak u zemlju.

PROBLEM 3

Dok je Novak još bio u vazduhu, granična policija Australije je uputila zahtjev vlastima australijske države Viktorija da "sponzoriše", odnosno podrži vizu Novaka Đokovića, jer je država Viktorija partner organizacije Tenis Australija u organizaciji Australijan opena. Zvaničnici države Viktorije su zatim tražili da im granična policija pošalje takav zahtjev u pisanoj formi, a kad je takav zahtjev stigao - odbili su da "sponzorišu" vizu.

Bonus video: