Konačna odluka u ponedjeljak, Đoković do tada u karantinu

Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz neće se protiviti privremenoj zabrani deportovanja i Đoković bi presudu trebalo da sazna u Australiji

32471 pregleda 219 reakcija 101 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković neće danas biti deportovan iz Melburna, a konačna odluka o tome da li će moći da uđe u Australiju i učestvuje na prvom grend slemu biće poznata u ponedjeljak oko 10 časova po lokalnom, odnosno oko ponoći po srednjeevropskom vremenu.

U 18 sati po lokalnom, a u osam sati po srednjeevropskom vremenu, započelo je saslušanje Đokovića, nakon što je njegov advokatski tim uložio žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju.

Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz neće se protiviti privremenoj zabrani deportovanja i Đoković bi presudu trebalo da sazna u Australiji. On će sve vrijeme do tada biti u karantinu.

Đoković je juče zaustavljen na aerodromu, potom je jedno vrijeme bio u pritvoru, oduzet mu je mobilni telefon, a na kraju mu nije dozvoljeno da uđe u zemlju.

Njegov tim je aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju. Viza je odbijena, jer su australijske vlasti imale rezervu prema validnosti dokaza, koji potvrđuju Đokovićevo izuzeće za vakcinaciju.

Bonus video: