Španija u finalu, Bautista-Agut pobijedio Hurkača u meču odluke

Rivala u finalu saznaće u subotu, kad će u Sidneju biti odigrano drugo polufnale u kojem će se sastati reprezentacije Rusije i Kanade

5413 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Španaca, Foto: Reuters
Slavlje Španaca, Foto: Reuters

Teniseri Španije prvi su finalisti ovogodišnjeg, trećeg izdanja ATP kupa, nakon što su u petak u polufinalu pobijedili Poljsku sa 2-0, a plasman u finale donijeli su Pablo Karenjo-Busta i Roberto Bautista Agut.

U prvom pojedinačnom dvoboju Karenjo-Busta (ATP - 20.) ubjedljovo je savladao Jana Zielinskog (ATP - 860.) sa 6:2, 6:1 za samo 53 minuta.

Poljacima je nadu za plasman u finale mogao da održi njihov najbolji igrač Hubert Hurkač (ATP - 9.), ali je u neizvjesnom dvoboju bolji od njega bio Bautista Agut (ATP - 19.) i nakon dva sata i 44 minute borbe odveo Španiju u finale pobjedom 7:6 (6), 2:6, 7:6 (5).

Hurkacz je u trećem setu spasio tri meč lopte, dvije u desetom te još jednu u 12. gemu, ali je Bautista Agut u odlučujućem taj-brejku poveo sa 6-3 i iskoristio šestu meč loptu za pobjedu i plasman u finale.

Španci će se drugi put boriti za naslov pobjednika ATP kupa. Bili su finalisti i na prvom izdanju 2020. kad su naslov osvojili teniseri Srbije predvođeni Novakom Đokovićem, pobijedivši sa 2-1.

Rivala u finalu saznaće u subotu, kad će u Sidneju biti odigrano drugo polufnale u kojem će se sastati reprezentacije Rusije i Kanade.

Ruski teniseri, aktualni pobjednici Dejvis kupa, branitelji su i naslova na ATP kupu.

Bonus video: