Da li je Đoković pod koronom dijelio nagrade djeci, 31. decembra je trenirao u Marbelji

„Datum prvog pozitivnog PCR testa na kovid zabilježen je 16. decembra 2021. godine“, navodi se u dokumentu koji citiraju australijski mediji

48010 pregleda 223 reakcija 134 komentar(a)
Đoković na meču Zvezda - Barselona, Foto: KK Crvena zvezda MTS
Đoković na meču Zvezda - Barselona, Foto: KK Crvena zvezda MTS

Novak Đoković dobio je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju nakon što se zarazio virusom kovid-19 16. decembra, saopštili su u subotu njegovi advokati putem sudske dokumentacije.

„Datum prvog pozitivnog PCR testa na kovid zabilježen je 16. decembra 2021. godine“, navodi se u dokumentu koji citiraju australijski mediji.

Dva dana ranije, 14. decembra, Đoković je prisustvovao košarkaškoj utakmici Evrolige između Crvene zvezde i Barselone.

Na dan kada je, kako tvrde njegovi advokati, imao pozitivan test, Đoković je bio na svečanosti, bez maske, u sjedištu Pošte Srbije, gdje je dobio poštansku markicu sa njegovim likom.

Dan kasnije je na društvenim mrežama objavio fotografije sa tog događaja.

Istog dana je učestvovao na panelu u okviru programa "Put šampiona", koji organizuje njegova fondacija, a takođe je dan kasnije objavio fotografije sa tog događaja.

Dan kasnije, 17. decembra, je, međutim, dodjeljivao nagrade Teniskog saveza Srbije.

Posljednjeg dana 2021. godine prvi put je snimljen kako trenira u Marbelji.

Njegovi advokati su sudu predali dokumentaciju u kojoj se navodi i da je Đoković dobio dokument "Ministarstva unutrašnjih poslova Australije da je ispunio uslove za dolazak u Australiju bez karantina".

Advokati ističu da je "tada prošlo 14 dana od pozitivnog PCR testa i da teniser u prethodna 72 sata nije imao temperaturu niti respiratorne simptome kovid-19".

Bonus video: