Sud odbio zahtjev Vlade Australije o odlaganju ročišta u "slučaju Đoković"

Direktor Ozi opena naglasio da bi volio da vidi Đokovića kako igra na turniru

18291 pregleda 135 reakcija 9 komentar(a)
Organizator želi Đokovića na turniru, Vlada Australije bi da ga prolongiranjem roka spriječi d aigra, Foto: Reuters
Organizator želi Đokovića na turniru, Vlada Australije bi da ga prolongiranjem roka spriječi d aigra, Foto: Reuters

Australijske vlasti zatražile su od suda da umjesto večeras u ponoć, za dva dana odgodi razmatranje žalbe najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića na poništenje njegove vize.

Sud je odbio zahtjev i ročište će se održati kako je prvobitno bilo zakazano.

To ide u prilog i Teniskom savezu Australije, jer je sudu predočio da bi do utorka željeli znati može li Đoković braniti titulu na Ozi openu. Ta informacija im je neophodna zbog toka turnira.

Direktor Australian opena Kreg Tili se osvrnuo na cjelokupan slučaj.

"Nećemo kriviti nikoga. Ima previše informacija i vijesti, koje su često kontradiktorne. Svake sedmice smo komunicirali s Ministarstvom unutrašnjih poslova, svim resorima Vlade, kako bismo sve ispravno učinili prilikom izdavanja medicinske dokumentacije. Ali istovremeno smo znali da svi koji uđu u zemlju moraju biti vakcinisani. Situacija se vrlo brzo mijenja - vrijeme u kojem živimo je takvo i informacije budu konradiktorne"

"Za razliku od ostalih, nikoga ne krivim. Samo ćemo se truditi da uradimo sve što je do nas da teniseri učestvuju na Ozi openu. Većina ih je već ovdje. Volio bih i Đokovića vidjeti kako igra na turniru", zaključio je Tili.

Bonus video: