Sudija naredio da se Đoković pusti! Nije sve gotovo, jer ministar za imigracije može da poništi vizu

Maratonsko suđenje riješeno u korist srpskog asa

60721 pregleda 1132 reakcija 101 komentar(a)
Kombi u kojem je bio Novak Đoković napušta hotel "Park", Foto: Reuters
Kombi u kojem je bio Novak Đoković napušta hotel "Park", Foto: Reuters

Sud u Melburnu naložio je da se Novak Đoković pusti iz pritvora!

Suđenje po tužbi prvog tenisera svijeta zbog poništavanja vize za ulazak u Australiju je trajalo preko šest sati, a sudija Entoni Keli je u odluci naveo da je bilo puno nelogičnosti u odluci granične policije.

Advokat države Kristofer Tran je napomenuo da australijski ministar za imigracije Aleks Houk zadržava pravo da opozove izdatu vizu i naredi Đokovićevu deportaciju.

Umjesto tačno u ponoć po našem vremenu, počelo je sat kasnije zbog problema sa prenosom suđenja, jer je zbog velikog interesovanja veza stalno "pucala".

Nakon što su argumente iznijeli i Đokovićevi advokati i predstavnici državnih vlasti, sudija Entoni Keli je odlučio da najboljem teniseru svijeta produži zabranu deportacije do 20 časova po lokalnom, tj. 10 po našem vremenu.

Prethodna zabrana je isticala u 16 časova (šest po našem), a produženje od četiri sata je jasan znak da Keli želi da se sve završi danas.

Zbog tehničkih problema, Đokovićevo saslušanje se čekalo. Kada je završeno, sudija je naredio da se devetostruki osvajač Australian opena pusti iz pritvora.

Keli je u jednom trenutku pitao advokata države šta je Đoković još mogao da uradi na aerodromu i zapitao se da li je granična policija ispravno postupila.

Po odluci koju je donio, jasno je da su graničari prekoračili ovlašćenja, a da je 34-godišnji Beograđanin uradio sve što mu je rečeno kako bi došao u zemlju...

Sad kreće borba sa vremenom, jer Đoković mora da se pripremi za prvi grend slem sezone. Nakon pet dana boravka u imigracionom pritvoru u zloglasnom hotelu "Park", bez treninga i adekvatne ishrane, pitanje je u kakvom je stanju prvi reket planete.

Ali, ne bi trebalo sumnjati da će proraditi njegov inat, koji ga je mnogo puta tokom karijere izvlačio iz teških situacija.

Bonus video: