Da li će Đokovića put u Španiju koštati deportacije?

Australijske granične vlasti istražuju da li je Novak Đoković podnio lažnu putnu deklaraciju uoči dolaska u Australiju, piše danas CNN

33515 pregleda 178 reakcija 58 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković juče je odradio prvi trening po puštanju iz pritvora, ali je njegov nastup na Australijan openu i dalje pod znakom pitanja.

Australijske granične vlasti istražuju da li je Đoković podnio lažnu putnu deklaraciju uoči dolaska u Australiju, piše danas CNN.

Novak je graničnoj kontroli izjavio kako su iz Tenis Australije ispunili putnički formular u njegovo ime.

Đoković ili neko drugi je označio da u periodu od 14 dana prije dolaska u Australiju nije putovao u druge zemlje, a australijske vlasti žele dokazati da to nije tačno.

Najbolji teniser svijeta je u periodu od 23. decembra, do 6. januara putovao iz Beogradu u špansku Marbelju, gdje je trenirao 31. decembra.

Na Tviteru je objavljen video na dan kad je Đoković tamo trenirao.

Sankcija za podnošenje lažne putne deklaracije nosi maksimalnu kaznu od 12 mjeseci zatvora, navodi se na sajtu australijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Đokovićev medijski tim nije odgovorio na zahtjeve CNN-a za komentar.

Ministar za imigracije Aleks Houk ima pravo da opozove izdatu vizu i naredi Đokovićevu deportaciju. Houk odluku neće donijeti danas, kako je prvobitno najavljeno. Iz njegove danas su se oglasili saopštenjem.

"U skladu s pravilima ministar će detaljno razmotriti slučaj. S obzirom na to da se radi o otvorenom slučaju, neprikladno je davati komentare", poručili su iz Houkovog kabineta.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je danas postavljen za prvog nosioca na žrijebu zakazanom za četvrtak.

Bonus video: