Brnabić o Đokovićevoj "sivoj zoni": Moraću da se konsultujem sa relevantnim organima vlasti

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na koronavirus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu

19116 pregleda 59 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za BBC da je na Novaku Đjokoviću da objasni "sivu zonu" u vezi sa njegovim rezultatom PCR testa.

"Ako bi Djoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije", izjavila je Brnabić prije nego što je Đoković objavio da je znao da je zaražen kada je radio intervju za "L'ekip".

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na koronavirus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu.

Đoković je rekao da je obavještenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio tek nakon tog događaja

"Ako ste pozitivni morate da budete u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je vidio rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može da da Đoković", rekla je Brnabić.

Srpski propisi o kovidu predviđjaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konsultuje sa "relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovođenje ovih propisa".

Brnabić je opisala Đokovića kao "jednog od velikih šampiona Srbije" i rekla da se nada da će mu biti dozvoljeno da ostane u Australiji i da igra na turniru.

Ona je dodala i da se ne slaže sa njegovim stavom o vakcinaciji, koju je opisala kao "jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju".

"Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku vakcinacija veoma važna", izjavila je ona.

Bonus video: