Marej se plasirao u finale Sidneja, pa se sažalio nad Đokovićem: Neću da ga šutiram dok leži

"Sve što želim jeste da se stvar što prije riješi, to bi bilo najbolje za sve. Previše se slučaj produžio", kazao je Marej o slučaju Đoković

5676 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši prvi teniser svijeta, Endi Marej, koji je pao ispod 100. mjesta na ATP listi zbog povreda, plasirao se danas u finale ATP turnira u Sidneju i napravio pravu najavu za Australian open.

Britanac je polufinalu svladao 25. tenisera svijeta, Amerikanca Reilija Opelku sa sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:4) i izborio prvo finale nekog turnira nakon dvije godine.

Marej, grend-slem šampion, u finalu će igrati protiv Rusa Aslana Karaceva, 20. nna ATP listi, koji je u polufinalu eliminirao Britanca Daniela Evansa sa 6:3, 6:7, 6:3.

"Bilo bi nevjerojatno osvojiti titulu, ali šta god bude - ovo je već sada velika sedmica za mene", kazao jer Marej, kome je, logično, odmah doletjelo pitanje o svom nekada velkom rivalu i dobrom prijatelju, Novaku Đoković.

Australijske vlasti drugi put su ukinuli Đokoviću vizu, jer nije vakcinisan, pa će Srbin najvjerovatnije kasno večeras (osim u slučaju da po drugi put dobije žalbeni postupak) morati da se vrati kući.

Za Mareja, to je jako osjetljiva tema.

"Situacija nije dobra i neću da sjedim ovde i da šutiram Novaka dok leži na zemlji", izjavio je Marej.

"Ovo nije dobro ni za koga. Nesrećno sve ide i ko zna šta će biti. Ne znam kakva je procedura i kojim putam bi Novak trebalo da ide. Da li može da se žali i koliko će da traje? Da li će moći da trenira? Sve što želim jeste da se što prije riješi, to bi bilo najbolje za sve. Previše se slučaj produžio", zaključio je Britanac.

Bonus video: