Hrvatski trener protjeran iz Australije: Ušao sa medicinskim izuzećem

Sve se iskomplikovalo dolaskom najboljeg tenisera svijeta u Australiju

19200 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrvatski teniski trener Filip Serdarušić protjeran je iz Australije iako je u zemlju ušao sa medicinskim izuzećem.

Nije vakcinisan, ali je preležao koronu, pa je zbig toga dobio izuzeće poput Novaka Đokovića.

"Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam vakcinisan, ali u oktobru sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela poslao Teniskom savezu Australije koji je to proslijedio ljekarima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svijetlo za dolazak, a mejl mi je stigao, mislim, 10. decembra", izjavio je Serdarušić za Sport klub.

Sve se iskomplikovalo dolaskom najboljeg tenisera svijeta u Australiju.

"Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigracionog centra da sjutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena prije četvrtfinalnog meča mog brata Nina, trebalo je da se do 17 sati pojavim tamo", rekao je on.

"Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao sa igračima i imao dvije mogućnosti: da odem kući legalnim putem ili da se ponovno aplicira za vizu. Odlučio sam da odem, jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Renatu Voračovu i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo", zaključio je Serdarušić.

Bonus video: