preve reakcije na deportaciju novaka đokovića

Nika Kirjosa stid, Rene Stabs i Aliz Korne razočarane presudom

"Novak je uvijek bio prvi da se zauzme za igrače, mi nismo stali iza njega", naglasila je Aliz Korne

13603 pregleda 361 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Australijski sud spriječio je Novaka Đokovića u pohodu na rekordni 21. grend slem i odbranu titule. Prve reakcije bile su do Nika Kirjosa i teniskih šampionki.

"Premalo znam da bih procijenila cjelokpnu situaciju. Ali savršeno dobro znam da je Novak uvijek prvi koji će stati iza igrača. Niko od nas nije stao iza njega. Budi jak @DjokerNole", objavilaje francuska teniserka.

I Australijanka Rene Stabs bivša svjetska broj jedan u dublu i osvajačica šest grend slemova je razočarana.

"Zvanično devet puta šampion i branilac titule će biti deportovan iz Australije. Ovo je tužan dan za tenis, Australiju, Australian open i očito za @DjokerNolea. Iskreno ne mogu vjerovati da je došlo do ovoga...."

I opozicioni političari u Australiju odluku smatraju nepravednom.

"Đoković će biti deportovan kako bi nastavio svoj privilegovani život. U međuvremenu ljudi za koje je utvrđeno da su istinske izbjeglice i dalje čame u australijskim zatvorima nakon devet godina izgnanstva, likvidiranja, zlostavljanja i brutalne dehumanizacije. Moramo ukloniti ministrove božanske moći. Sada!", istakao je senator Nik Mekim.

Čuveni teniski novinar Ben Rotenberg je potvrdio reputaciju velikog Novakovog kritičara.

"(Periodični i važan podsjetnik da je Đoković mogao izbjeći svu ovu "rigamarolu" jednostavnom vakcinacijom kao što je preko 97% njegovih vršnjaka tenisera.)

Nik Kirjos, veliki Novakov kritičar svih prethodnih godina, najviše se zauzimao za srpskog tenisera, davajući mu jednu od najvećih podrški.

On je samo na tviteru objavio sliku sa šakom preko očiju.