Houk: Ukidanje vize Đokoviću javni interes, Pospišil: Politički nered jer Novak nije nasilno ušao u Australiju

Novaku Đokoviću ukinuta žalba na oduzimanje vize od ministra za imigracije i moraće napustiti Australiju

22052 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministar za imigracije Australije Aleks Houk nije krio zadovoljstvo sudskom presudom Saveznog suda da Novaku Đokoviću ukine vizu nakon što je srpski teniser dobio spor pred državom Viktorija.

"Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku punog Saveznog suda Australije, podržavajući moju odluku da koristim svoja ovlašćenja prema Zakonu o migracijama za ukidanje vize gospodinu Novaku Đokoviću u javnom interesu", rekao je Houk.

"Australijska jaka politika zaštite granica zaštitile su nas tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim državnim oporavkom i najvećim stopama vakcinacije u svijetu. Snažne politike zaštite granica su temeljne za očuvanje australijske društvene kohezije koja nastavlja jačati uprkos pandemiji".

"Australijanci su podnijeli velike žrtve kako bi došli do ovog nivoa, a Morisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod očekuje."

Predsjednik udruženja tenisera PTPA, Kanađanin Vasek Pospišil je razočaran, navodeći da je sigran da Đoković ne bi išao u Melburn da nije dobio tu mogućnost od vlasti

"...Sav taj nered. Postojala je politička agenda sa ulogom predstojećih izbora i ne može bitri očiglednije. Sve ovo nije Novakova krivica, nije nasilno ušao u Australiju i nije "napravio svoja pravla". Bio je spreman da ostane kući da mu nije izdata viza".

Bonus video: