Marej podržao Novaka, premijer Australije hvali sudsku odluku, premijerka Srbije smatra je skandaloznom

Novaka poznajem od naše 12. godine, on je neko koga poštujem, kazao je Marej

7631 pregleda 13 komentar(a)
Mareju najviše smetao pritvor Đokoviću, Foto: Reuters
Mareju najviše smetao pritvor Đokoviću, Foto: Reuters

Novak Đoković je na putu za Dubai, ali reakcije na odluku suda da potvrdi odluku Vlade Australije o ukidanju vize teniskom prvaku ne jenjavaju.

Oglasili suse i premijeri, Australije i Srbije, sa dijametralno suprotnim stavom

“Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste a Australijanci bezbjedni. Zahvaljujem Sudu na brzoj odluci na ova pitanja i strpljenju svih uključenih dok smo radili na rješavanju ovog problema. Sada je vrijeme da nastavimo s Australijan openom i vratimo se uživanju u tenisu tokom ljeta", kazao ej Skot Morison.

Ozi open počinje sjutra i završava se 30. januara.

"Mislim da je sudska odluka skandalozna, razočarana sam, mislim da je pokazala kako vladavina prava funkcioniše ili bolje reći ne funkcioniše u nekim drugim zemljama", istakal je Ana Brnabić, premijerka Srbije.

Oglasio se Endi Marej, trostruki grend slem prvak, olimpijski pobjednik i bivši svjetski broj jedan.

“Nije dobro za turnir jer je bolje kada svi vrhunski igrači igraju na njemu. Novaka poznajem od naše 12. godine, on je neko koga poštujem i s kojim sam se takmičio. Ne sviđa mi se da je u ovoj situaciji i ne sviđa mi se da je bio u pritvoru. Situacija nije bila dobra ni za koga. Čini se da se sve ovdje dogodilo ekstremno u zadnji tren i zato je došlo do ovog rasula".

Da politika jeste imala uticaja na probleme Đokovića u Australiji smatra bivši premijer te zemlje, Kevin Rud.

"Kraj desetodnevnog političkog cirkusa - sve se fino moglo izbjeći da Morison nije izdao vizu Đokoviću. Potom je pokušavao izgledati kao Hauard s dlakavim grudima: "mi odlučujemo ko će doći ovamo, niko drugi". U međuvremenu je kriza u zdravstvenom sistemu skliznula sa naslovnica", naglasio je Kevin Rud.

Bonus video: