Porodica Đoković: Prevladali politika i drugi interesi, bićemo tu da podijelimo udarce koje je primio

Tročlano vijeće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa je on deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu

15981 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Porodica srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je danas deportovan iz Australije, saopštila je da je razočarana odlukom suda i da smatra da su prilikom odlučivanja o otkazivanju vize prevladali "politika i drugi interesi".

"Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju. Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali. I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti", navodi se u saopštenju porodice Đoković.

Tročlano vijeće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa je on deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

"Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi 'javni interesi' neće biti izgovor za odluku koja je donijeta", piše u saopštenju.

Porodica je navela da su ovo teški trenuci, pogotovo za prvog tenisera svijeta i da sada mora da mu pruži najveću podršku.

"Bićemo tu da podijelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, vjeru u ovaj sport, prije svega u fer-plej koji je ovdje u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Vjerujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek", navodi se u saopštenju.

Bonus video: