Đoković mora da se vakciniše ako želi na Rolan Garos, nema izuzeća

Skupština Francuske promijenila zakon, pa PCR test više nije dovoljan za ulazak u objekte u ovu zemlju

25950 pregleda 126 reakcija 94 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Svi sportisti, koji žele da se takmiče u Francuskoj moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa, odlučila je Skupština ove zemlje, koja je promijenila zakon, pa PCR test više nije dovoljan za ulazak u objekte.

Profesionalni sportisti moraće da budu vakcinisani protiv koronavirusa kako bi učestvovali na sportskim takmičenjima, uključujući i Rolan Garos, koji u Parizu počinje 22. maja. To znači da u ovom trenutku Novak Đoković ne može da brani titulu u Parizu, jer nije vakcinisan.

"Pravilo je jednostavno, vakcina će biti neophodna čim zakon prođe proceduru na mjestima koja su već subjekt zdravstvenih protokola. To će se odnositi na sve, kako sportiste, tako i gledaoce. Što se tiče Rolan Garosa, on je u maju i do tada se situacija možda promijeni i nadamo se da će biti povoljnija. Vidjećemo, ali je jasno da nema medicinskog izuzeća", poručili su iz Ministarstva sporta.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu prije nekoliko dana je poručila da će Đoković moći da brani titulu u glavnom gradu Francuske, ali je ta odluka sada promijenjena.

Đoković je juče morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu, zbog čega tri godine neće moći da kroči na kontinent na kojem je imao najviše uspjeha u karijeri.

Bonus video: