Medvedev siguran na startu, Rubljev i Čilić dominirali

U drugom kolu je i Španac Roberto Bautista Agut, pobjedom protiv Italijana Stefana Travalje

4109 pregleda 1 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu pošto je pobijedio 91. igrača sveta Švajcarca Henrija Laksonena poslije tri seta, 6:1, 6:4, 7:6.

Medvedev je slavio nakon nepuna dva sata. On je četiri puta oduzeo servis Laksonenu, koji je napravio jedan brejk.

Drugi nosilac Medvedev će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela domaćeg tenisera Nika Kirjosa i Britanca Lijama Brodija.

Odličnu partiju prikazao je peti favorit Andrej Rubljev. Ekspresno je sa 6:3, 6:3, 6:2 poslao kući Italijana Đanluku Magera.

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio 153. igrača svijeta Emilijana Gomesa iz Ekvadora sa 6:3, 6:2, 6:2.

Čilić, 27. na ATP listi, pobijedio je poslije sat i 40 minuta. On je sedam puta oduzeo servis Gomesu, koji je napravio jedan brejk.

Čilić će u drugom kolu igrati protiv Norberta Gomboša iz Slovačke, koji je pobijedio Kazahstanca Timofeja Skatova sa 6:3, 6:2, 1:6, 6:4.

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspieo da se plasira u drugo kolo, pošto je jutros izgubio od 13. igrača svijeta Argentinca Dijega Švarcmana poslije tri seta, 3:6, 4:6, 5:7.

Srpski teniser je napravio četiri brejka, a Švarcman mu je osam puta oduzeo servis.

Švarcman će u drugom kolu igrati protiv Australijanca Kristofera O'Konela, koji je pobijedio Francuza Uga Gastona sa 7:6, 6:0, 4:6, 6:1.

U drugom kolu je i Španac Roberto Bautista Agut, pobjedom protiv Italijana Stefana Travalje 7:6, 6:4, 5:7, 6:1. On će igrati protiv Njemca Filipa Kolšrajbera koji je bio bolji od Italijana Marka Ćekinata sa 6:4, 7:5, 7:6.

Francuz Rišar Gaske pobijedio je u prvom kolu poslije skoro tri i po sata igre sunarodnika Uga Embera sa 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

On će igrati protiv Holanđanina Botika van den Zandshulpa, koji je u drugom kolu pobjedom protiv Njemca Jana Lenarda Štrufa 6:4, 6:3, 6:2.

Bonus video: