Mugurusa bez problema, kraj za Kvitovu i Lejlu Fernandes

Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, koja je sa 6:3, 6:3 pobedila Viktoriju Tomovu iz Bugarske

4169 pregleda 1 komentar(a)
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu pošto je pobijedila 77. igračicu svijeta Francuskinju Klaru Burel poslije dva seta, 6:3, 6:4.

Treća teniserka svijeta slavila je poslije sat i 28 minuta.

Mugurusa nikada nije izgubila u prvom kolu Australijan opena, na kome se takmiči 10. put. "Znam za taj podatak. Toliko sam motivisana ovdje. Nervozni ste kada svako može da pobijedi svakoga na turniru i srećna sam što sam ovo uspjela da završim", navela je Mugurusa.

Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, koja je sa 6:3, 6:3 pobedila Viktoriju Tomovu iz Bugarske.

Finalistkinja prošlogodišnjeg US opena Kanađanka Lejla Fernandes izgubila je u prvom kolu od domaće teniserke Medison Inglis sa 4:6, 2:6.

Australijanka, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na prvom Grend slem turniru u sezoni, pobedijila je poslije sat i 23 minuta. Ona će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Hejli Baptist, koja je pobijedila Francuskinju Karolinu Garsiju sa 4:6, 7:6, 6:3.

Rumunska teniserka Sorana Kirstea pobijedila je posle 71 minuta Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 6:2. Ona će igrati protiv Kristine Kučove iz Slovačke, koja je pobedila Misaki Doi iz Japana sa 6:3, 7:5.

U drugom kolu je i sedmi nosilac Poljakinja Iga Sfjontek, pobjedom protiv Britanke Herijet Dart 6:3, 6:0, poslije 72 minuta. Njena protivnica biće Švedjanka Rebeka Peterson, koja je pobijedila domaću takmičarku Dariju Savil sa 6:2, 6:3.

Belgijska teniserka Elis Mertens plasirala se u drugo kolo pošto je savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 6:4, 7:5. Ona će igrati protiv Rumunke Irine Begu, koja je pobijedila Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:2, 6:3.

Rumunka Simona Halep prošla je dalje pobjedom protiv Poljakinje Magdalene Freh sa 6:4, 6:3. Njena protivnica u drugom kolu biće pojbednica duela Amerikanke Katje Volunec i Beatris Adad Maje iz Brazila.

Bonus video: