Trebalo je da igra sa Đokovićem, a sada je u osmini finala: Kecmanović iskoristio šansu

U osmini finala igra sa Gaelom Monfisom iz Francuske koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 7:6, 6:1, 6:3.

9931 pregleda 7 komentar(a)
Miomir Kecmanović, Foto: Reuters
Miomir Kecmanović, Foto: Reuters

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Australijan opena, pobjedom nad Italijanom Lorencom Sonegom sa 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 7:5).

Kecmanović je u prvom kolu trebalo da igra sa Novakom Đokovićem, a nakon svega što se izdešavalo i deportacije najboljeg tenisera svijeta, iskoristio je šansu koja mu se ukazala.

"Nevjerovatno je. Trebalo je da igram protiv svjetskog broja 1 i ne bih imao mnogo šansi, ali sada sam u četvrtom kolu, tako da sam srećan što sam uspio da iskoristim ovu šansu i što igram zaista dobar tenis", rekao je Kecmanović na konferenciji za novinare.

U osmini finala igra sa Gaelom Monfisom iz Francuske koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 7:6, 6:1, 6:3.

"Biće definitivno teško. Igrao sam sa njim na posljednjem turniru u Parizu i bio je to težak meč u tri seta. Sigurno će biti teško, igra dobro, ali sam i ja takođe igrao dobro i u dobrom sam zamahu pa se nadam da će to biti dovoljno", rekao je Kecmanović.

Novinare u Melburnu je takodje zanimalo i da li se Kecmanović čuo sa Novakom Đokovićem nakon deportacije iz Australije. "Nisam. Mislim da se još oporavlja od svega i ne želim da ga uznemiravam. Razgovaraću sa njim kada se stvari smire", rekao je kratko Kecmanović.

Bonus video: