Šampionka Rolan Garosa dobila izgubljen meč, Azarenka u žestokom ritmu

Plasman u osminu finala obezbijedila je i Grkinja Marija Sakari koja je pobijedila Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6:4, 6:1

3686 pregleda 0 komentar(a)
Barbora Krejčikova, Foto: Reuters
Barbora Krejčikova, Foto: Reuters

Šampionka Rolan Garosa, češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu pošto je pobijedila Estonku Jelenu Ostapenko sa 2:6, 6:4, 6:4.

Krejčikova nije uspjevala da pronađe svoj ritam do polovine drugog seta, zaostajala je sa 6:4, 3:1, ali je potom zaigrala mnogo bolje i stigla do pobjede poslije dva sata i deset minuta igre.

"Zaista sam ponosna na način na koji sam uspjela da izdržim iako sam gubila. Meč je bio zaista težak i srećna sam što sam uspela da pronađem način kako da iskoristim svoje šanse i na kraju dobijem", rekla je Čehinja, koja se prvi put plasirala u četvrto kolo Australijan opena.

Ona će u narednom kolu igrati protiv dvostruke šampionke Melburna, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke koja je slavila protiv Ukrajinke Eline Svitoline sa ubedljivih 6:0, 6:2 posle samo 67 minuta igre.

Azarenka, koja se plasirala u četvrto kolo prvi put od 2016, upisala je 17 vinera, uz samo devet neiznuđenih grešaka, i nije je suočila niti sa jednom brejk loptom.

Plasman u osminu finala obezbijedila je i Grkinja Marija Sakari koja je pobijedila Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6:4, 6:1 i u narednom kolu igraće protiv Amerikanke Džesike Pegule koja je bila bolja od Nurije Parisas Dijas iz Španije sa 7:6(3), 6:2.

Šesta teniserka svijeta, Paula Badosa iz Španije je pobijedila ukrajinsku teniserku Martu Kostjuk sa 6:2, 5:7, 6:4, a protivnica u osmini finala biće joj Amerikanka Medison Kiz koja je posle preokreta slavila protiv Kineskinje Čen Vang sa 4:6, 6:3, 7:6(2).

Bonus video: