Voznijacki i Venus Vilijams u finalu, Halep ostaje broj 1

Čehinja je jedina mogla da ugrozi prvo mjesto na WTA listi Simone Halep. Međutim pošto je poražena u polufinalu, Rumunka će godinu završiti kao najbolje plasirana, iako nije prošla grupu u Singapuru.
0 komentar(a)
Voznijacki, Foto: Reuters
Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2017. 14:40h

Karoline Voznijacki i Venus Vilijams igraće u finalu završnog WTA turnira u Singapuru.

Danska teniserka je u polufinalu pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:6 (11-9), 6:3, a do šeste pobjede u devetom međusobnom duelu došla je poslije sat i 59 minuta igre.

Čehinja je jedina mogla da ugrozi prvo mjesto na WTA listi Simone Halep. Međutim pošto je poražena u polufinalu, Rumunka će godinu završiti kao najbolje plasirana, iako nije prošla grupu u Singapuru.

Prvi set donio je po dva brejka sa obje strane, da bi Pliškova u 10. gemu imala tri set lopte da povede sa 1:0, ali je Voznjacki uspjela da se izvuče i dođe do 5:5.

Set je potom okončan u taj-brejku u kom je Pliškova gubila sa 6:1, ali je uspela da preokrene i ponovo dođe do tri set lopte. Voznijacki je još jednom uspjela da se izvuče i na kraju iskoristi šestu set loptu i dobije odlučujući gem sa 11:9.

Drugi set počeo je brejkom Pliškove, ali je Voznijacki, osmi nosilac na turniru u Singapuru, odmah uspjela da uzvrati istom mjerom, te i da povede sa 3:1.

Čehinja se vrlo brzo vratila, izjednačila na 3:3, ali je bilo sve što je uspjela da uradi, pošto je Voznijacki u osmom gemu još jednom napravila brejk, te na svoj servis izborila plasman u finale.

Venus Vilijams je u drugom polufinalu pobijedila Francuskinju Karolin Garsiju, poslije preokreta rezultatom 6:7 (3-7), 6:2, 6:3, nakon dva sata i 32 minuta igre.

Peta teniserka svijeta je izgubila prvi set protiv osme igračice na WTA listi u taj-brejku, a Francuskinja je i ranije mogla da dođe do vođstva da je realizovala set loptu kod rezultata 5:4. Venus se ipak izborila za taj-brejk, u kome nije imala previše šansi jer joj je Garsija pet puta oduzela poen na servis.

U drugom setu je Venus brzo je stigla do 3:0, a na kraju joj je trebalo 42 minuta da poravna skor.

Treći set je donio izjednačenu borbu, a Vilijams je tek u osmom gemu stekla prednost brejka. U narednom gemu Garsija je imala 0:40 i šansu da se vrati, ali je Amerikanka odlično servirala i napadala, pa je spasila tri brejk lopte, a zatim i iskoristila prvu meč loptu.

Venus je dobila svih sedam dosadašnjih mečeva protiv Voznijacki. Ukoliko pobijedi Dankinju, to će joj biti 50. trofej u singl konkurenciji.

Venus je dva puta igrala u finalu završnog turnira, a jednom ga je osvojila (2008), dok je Voznijacki jednom izgubila finale od Kim Klajsters (2010).

Bonus video: