Kraj za Kecmanovića, Monfis bolji nego ikada

Francuski teniser Monfis jedini u muškom kosturu do četvrtfinala bez izgubljenog seta

5318 pregleda 1 komentar(a)
Monfis bolji od svog druga, Kecmanovića, Foto: REUTERS
Monfis bolji od svog druga, Kecmanovića, Foto: REUTERS

Miomir Kecmanović je deportacijom Novaka Đokovića sa kojim je trebalo da igra na startu, dobio sjajnu priliku i iskoristio je za plasman u osminu finala. Dalje nije mogao - bolji je u tri seta bio Francuz Gael Monfis (7:5, 7:6, 6:3).

Mladi Srbin je imao šanse, ali nedovoljno iskustav da prelomi meč. Ispustio je vezane tri brejk lopte u prvom, u drugom setu prednost brejka i dva puta minibrejk u taj-breku.

Na startu trećeg seta imao je brejk loptu na drugom servisu Monfisa, koji je "odapeo" sjajan forhend na liniju i bilo je vidno da je 77. igrač izgubio vjeru da može do još jednog iznenađenja.

Sa druge strane Monfis je prvi put u četvrtfinalu još od 2016. godine a jedini u muškom kosturu nije izgubio ni set.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao. Miomir nije slučajno došao dovde, taćno je da je Đoković najbolji i nikada ga nisam pobijedio ali sam zano da mi ni protiv njegovog zemljaka neće biti lako. Naš prvi meč u Bersiju dobio sam nakon velike borbe u tri seta, a na treninzima me Miomir redovno pobjeđuje. Sjajan je igrač i osoba, karakteriše ga odličan bekend a mlad je i velika je budućnost pred njim", naglasio je 35-godišnji Francuz.

Monfis je izborio deseto četvrtfinale grend slema, u Australiji prvo nakon 2016.

U njemu će čekati boljeg iz meča Mateo Beretini - Pablo Karenjo - Busta.

Bonus video: