Medvedev sa devet života, "tragedija" Ože-Alijasima: Rus gubio 2:0, spasio meč loptu i došao do polufinala

Medvedev će u polufinalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je sa lakih 3:0 pobijedio Janika Sinera

6261 pregleda 5 komentar(a)
Danil Medvedev, Foto: Reuters
Danil Medvedev, Foto: Reuters

Senzacija u Melburnu bila je spremna, Feliks Ože-Alijasim je vodio 2:0 u setovima protiv Danila Medvedeva, ali prvi favorit Australijan opena je preživio i velikim preokretom stigao do finala.

Medvedev je bio na koljenima, bio je suočen i sa meč loptom u petom setu, na svoj servis kod rezultata 5:4 za protivnika.

Mladi Kanađanin imao je još šansi, četiri brejk lopte u petom setu, ali je popustio pod pritiskom - na kraju 3:2 za Rusa (6:7, 3:6, 7:6. 7:5, 6:4).

Medvedev je u prva dva seta, posebno u drugom (u kome je imao samo četiri vinera), bio van ritma.

Ože-Alijasim je, s druge strane, igrao sa mnogo rizika, agresivno od prvog udarca, baš onako kako je i jedino mogao da se suprotstavi rivalu.

I u trećem setu je 21-godišnji kanadski talenat bio blizu, imao je brejk šansu, čuvao je svoj servis, da bi u taj-brejku, kod vođstva Medvedeva od 3:1 počela da pada kiša.

Krov na Rod Lejver areni promijenio je ambijent, teren je postao makar za nijansu sporiji, što je u ovom meču odgovaralo Medvedevu, jer je Ože-Alijasim igrao žestokim tempom i razornim udarcima.

Drugi igrač svijeta je smanjio, a da bi u prvom narednom gemu četvrtog seta, nakon spasavanja brejk lopte, oduzeo servis rivalu i došao do 2:2.

Bilo je jasno da su tada njegove šanse postale veće.

U drugom gemu seta odluke, opet je Medvedev bio pod pritiskom, neutralisao dvije brejk-lopte, da bi, baš kao i u finišu četvrtog, odmah oduzeo servis protivniku i poveo 3:1.

Bio je to nagovještaj ishoda još jednog spektakularnog duela u Melburnu, ali ne i kraj uzbuđenjima.

Medvedev je vodio 5:4 i servirao za meč, Ože-Alijasim imao dvije vezane brejk-lopte - i ponovo, nije ih iskoristio, ruski as je uzeo četiri naredna poena i poslije skoro četiri sata i 40 minuta igra proslavio pobjedu.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je sa lakih 3:0 pobijedio Janika Sinera.

Bonus video: