Barti je igrala kriket, Kolins vježbala u parku - lijepe životne priče ukrstiće se u finalu AO (GRAFIKA)

Ešli Barti ima dva grend slem trofeja, ali još se nije radovala u svojoj Australiji. Izaziva je Amerikanka Danijel Kolins, koja igra prvo grend slem finale i koja tvrdi da se igrajući tenis u parku susrela sa svim stilovima

7831 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U finalu Australijan opena u subotu ujutru po našem vremenu (9.30) igraće domaća teniserka Ešli Barti i Amerikanka Danijel Kolins. Prva kosturašica, Barti boriće se za treći grend slem trofej, dok će Kolinsova igrati prvi put u finalu.

Bartijeva je u polufinalu uspjela da bez problema okonča sjajan pobjednički niz Amerikanke Medison Kiz i slavi u dva seta (6:1,6:3), dok je Kolinsova potom bila ubjedjiva sa Poljakinjom Igom Sfjontek, koja u karijeri ima trofej sa Rolan Garosa (6:4, 6:1).

Prva igračica svijeta, Ešli Barti, tek je sedma teniserka u ovom milenijumu koja se do finala domogla na sve tri podloge. Ona je Rolan Garos osvojila na šljaci 2019. godine, a prošle je slavila na travi Vimbldona.

Ona je tenisku karijeru počela igrama u dublu, uz koji je profesionalno igrala kriket. Ne manje specifičan je put profesionalne teniserke za Kolinsovu, koja se nakon sjajnog rezultata na studijama, opredijelila za profesionalno igranje tenisa. Finale Ozi opena je znak da nije pogriješila. Tim prije jer će od ponedjeljka biti u top 10.

”Odigrala je idealan meč. Nikada u karijeri se nisam u meču susrela sa takvom snagom udaraca - na treninzima da, ali u zvaničnom meču sigurno ne. Kolinsova je odigrala idealan meč”, objasnila je razloge poraza Poljakinja Sfjontekova, koja ima jedan grend slem trofej (Rolan Garos).

Australijan open finale
foto: Graphic News

Sa druge strane Danijel Kolins je napravila najbolji rezultat, a prethodni je bio polufinale Ozi opena 2019. godine.

”Odrasla sam igrajući tenis u parku, na društvenim terenima i tamo sam imala prilike da se susretnem sa različitim stilovima. Nadam se da ću u finalu biti spremna i za taj rezani bekhend Bartijeve”, naglasila je 28-godišnja Amerikanka.

Bonus video: