Medvedev: Pitao sam Rafu da li se on uopšte umara

I u drugom finalu protiv Rafe Nadala Danil Medvedev je poražen nakon pet setova, danas u Australiji, prvi put 2019. u Njujorku

14252 pregleda 8 komentar(a)
Deceniju stariji Rafa pokazao je bolju pripemljenost, Foto: REUTERS
Deceniju stariji Rafa pokazao je bolju pripemljenost, Foto: REUTERS

Danil Medvedev je pri dodjeli trofeja grimasom pokazao šta misli - rekordi i igra velike trojke daleko su od njegovog sadašnjeg nivoa. Iako je dva i po seta bio bolji rival, nije smogao snage da potom prati ritam Rafaela Nadala.

"Teško je bilo šta reći kad si igrao pet i po sati i izgubio. Želim čestitati Rafi - ono što si napravio je nevjerojatno! Pokušao sam samo da igram tenis tokom maratona, a nakon njega sam pitao: "Jesi li ti Rafa uopše umoran?" Način na koji je Rafa igrao je nešto suludo. Nivo igre bio je nevjerovatno visok. Osim toga, tek je nakon drugog seta počeo da igra i osvojio je 21. grend slem", kazao je Medvedev, koji je ispustio priliku da bude prvi igrač svijeta.

Medvedev je titulom trebalo da najkasnije 21. februra po prvi put preuzme vrh ATP liste, ali...

"Rafa je nevjerovatan šampion! Samo, ima ih još u tenisu i rat se nastavlja. Ja želim da zahvalim dvojici momaka iz mog tima, bili su uz mene cijeli turnir - Oli (Oliver van Lindonk, agent IMG-a) i Žil (Servara, trener) - hvala vam što ste bili uz mene u ovom teškom trenutku. Radićemo još, pobjede će doći"

"Obično je moja žena u loži, ali sada je bila kući i televizor nam je vjerovatno polomljen. Ona mi je glavni oslonac. Hvala i njoj. Hvala porodici, roditeljima, sestri - ako još gledate, hvala na podršci. Hvala svima na podršci, sljedeći put ću pokušati biti bolji. Posebno hvala organizatorima turnira Tenis Australija i naročito Krejgu Tiliju - on ima težak posao. Pogotovo ove godine. Ne može poreći da mu je ovo bio najteži turnir u karijeri. Ali izvrstan je vođa i nadam se da će nastaviti da radi barem još 15 godina koliko ću ja dolaziti ovdje", zaključio je Rus.

On je i prošle godine zaustavljen u finalu od Novaka Đokovića.

Bonus video: