Đoković kod Vučića: Otkriću pravu istinu za sedam do deset dana

Đoković je dan pred početak Australijan opena morao da napusti zemlju odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka, koju je potvrdio sud u Kanberi.

12563 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Novaka Đokovića i zahvalio mu što je uvijek "časno, hrabro, na najljepši i najbolji način predstavljao svoju zemlju i što će to uvijek činiti".

"Primio sam sve velike državnike, Putina puno puta, ali ovako nešto dugo nisam vidio. Došao je neko puno veći od nas, želim mu reći veliko hvala što je danas ovdje. Predstavljate našu zemlju na najvećoj sceni. Hvala za veliku borbu u Australiji", kazao je Vučić.

On je je kazao da mu je u jednom trenutku, tokom telefonskog razgovora, rekao da se vrati u "svoju Srbiju", ali da je Novak ostao želeći da se bori na sportskom terenu.

"Kada je Medvedev rekao da su ubili dječaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srca dječaka i djevojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas... Mi se svi nadamo da ćete preteći Nadala i Federera", kazao je Vučić.

Đoković je dan pred početak Australijan opena morao da napusti zemlju odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka, koju je potvrdio sud u Kanberi.

Njemu je uskraćena viza za ulazak u Australiju, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a uprkos tome što je prethodno dobio medicinsko izuzeće.

Proveo je desetak dana u pritvoru - emigrantskom hotelu u Melburnu.

Sud u tom gradu prethodno je odlučio da mu odobri da boravi u Australiji, ali je ministar, na osnovu diskrecionog prava, preinačio tu odluku.

"Iako sam bio sam u pritvoru, nisam se osjećao usamljeno, imao sam podršku porodice, prijatelja, cijelog srpskog naroda. Puno dobronamjernih ljudi iz cijelog svijeta su pokušavali ličnim i javnim putem da mi olakšaju neočekivan boravak u Australiji", kazao je Đoković, koji je zahvalio i predsjedniku Srbije.

"Niste imali obavezu da mi pružite podršku, ali želim da znate da osjećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene, sebe stavili u kompromitujuću situaciju", rekao je Đoković.

"Moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jačaju iz dana u dan. Ove okolnosti koje su me zatekle u Australiji su me naučile i ta veza će biti dovijeka. S obzirom na to da se nisam oglašavao, molim za strpljenje, u narednih sedam do 10 dana ću se obratiti detaljnije o svemu onom što se događalo u Australiji", kazao je na kraju Đoković.

Bonus video: