Karlos Moja: Đoković nije anti-vakser, ali je njegova karijera u ozbiljnoj opasnosti

"Ne mislim da je on anti-vakser, već je uvijek branio pravo na izbor, ali sada se našao u komplikovanoj situaciji“, objasnio je Moja.

12949 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala i nekada veliki as, smatra da Nadalov 21. Grend slem nije promijenila stav Novaka Đokovića o vakcinaciji.

"Ne mislim da je Rafina pobjeda nešto promijenila u njegovoj poziciji. Ono što je jasno je da će, ako se ne vakciniše, biti isključen iz bitke koju je toliko dugo vodio. Mislim da će biti veoma teško da igra Grend slem turnire ako se ne vakciniše i njegova karijera bi bila u ozbiljnoj opasnosti“, kaže Španac.

"Ne mislim da je on anti-vakser, već je uvijek branio pravo na izbor, ali sada se našao u komplikovanoj situaciji“, objasnio je Moja.

On je opisao kroz šta je sve Nadal prolazio na putu do trofeja u Melburnu.

"Bilo je dana kada sam odlazio kući vjerujući da ne možemo da idemo u Australiju. Bilo je veoma frustrirajuće vidjeti da ne ide na bolje, bilo je dana kada nismo mogli ni da počnemo da treniramo od bola i drugih kada morali smo da stanemo nakon 20 minuta. Dvije-tri nedjelje pred odlazak u Abu Dabi, rekao je da moramo da rizikujemo. Trebalo je uložiti mnogo više intenziteta da vidimo da li je sposoban da takmiči. Ako ne bude mogao, to bi bilo to - ne bi išao u Melburn...", kazao je Moja.

Nadal je trofej osvojio i jakim mentalnim stavom.

"Rodžer je imao dvije meč lopte da osvoji 21. Slem i nije mogao da ih iskoristi. Novak nije mogao da izdrži pritisak i odigrao je jedan od najgorih mečeva posljednjih godina u finalu US opena 2021. Ali Rafa je znao kako da se oporavi od lošeg starta i kontroliše svoje živce, uprkos tome što je znao da mu je ovo velika prilika u karijeri“, ističe Karlos.

Bonus video: