Div sa Tandila povratak najavio oproštajem

Huan Martin del Potro nakon dvije i po godine u utorak ponovo na terenu, ali...

3033 pregleda 0 komentar(a)
Del Potro želi da ponovo pokuša, Foto: Shutterstock
Del Potro želi da ponovo pokuša, Foto: Shutterstock

Najomiljeniji među kolegama ali i jedan od najtalentovanijih tenisera, Argentinac Huan Martin del Potro, objavio je skori završetak karijere obilježene povredama ali i jednom velikom grend slem titulom.

Prvak US open 2009, Del Potro sprema se za prvi turnir nakon 2019. godine i četiri operacije na koljenu. U Buenos Ajresu će igrati protiv zemljaka Federika Delbonisa, a prijavio se i za turnir u Riju.

"Odlučio sam izaći na teren nakon dvije i po godine. Sad ili nikad!. Previše sam napora uložio, u posljednja tri mjeseca sam mogao trenirati i baš me briga za bol u koljenu. Igraću i sve će biti kako treba"

Ipak je nejgovo obraćanje više bilo oproštaj nego povratak.

"Povreda koljena mi je život pretvorila u noćnu moru. Dugo sam se liječio, konsultovao sa ljekarima i nikad nisam mislio da ću se od tenisa oprostiti van terena. Nema boljeg turnira za povratak od Buenos Ajresa. Nakon narednih sedmica razmišljaću o budućnosti, a sada imam izbor da živim kao 33-godišnji muškarac koji ne želi da osjeća bol ili kao profesionalni sportista. Teška je odluka, koliko god da volim tenis, želim da živim bez strašnih bolova",

"Zato i ne očekujem veliki povratak kao nakon prethodnih povreda i operacija, a ni odluka da završim karijeru nije daleka. Bol je već dio svakodnevice, a ne samo sporta. Aktivna sam osoba, volim da trčim, igram fudbal sa drugovima a sada to ne mogu. Zamislite onda kako je kada igram tenis"

"Ipak, jedva čekam da u utorak iziđem an teren i zbog toga sam obavio i posljednju operaciju i puno napora. Volim ovaj sport, ali teško mi je da podnesem toliku bol i nastupim kao ranije. Nadam se da će u utorak biti sve u redu, igraću sa prijateljem, i ako utorak bude još jedan nezaboravan dan u mom životu, drago mi je da će Fede biti tu".

"No, čak i ako igram protiv Fede igraću da pobijedim, do posljednjeg poena. Dok su me mučile povrede rekao sam sebi da se neću predati i da oproštaj neće biti na konferenmciji već na terenu. Srećan sam što komuniciram sa igračima i makar na nekoliko dana se opet osjećam kao igrač".

"Ne isključujem dalju borbu, konsultovanje sa ljekarima u traženju opcija, poput Endija Mareja ili Pabla Anduhara koji se vratio nakon pet operacija na laktu".

Bonus video: