Đoković: Neću se vakcinisati, spreman sam da platim cijenu

"Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili čega drugog što donosi rezultat. Pokušavam biti budem usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće", rekao je Đoković

55782 pregleda 2508 reakcija 254 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je odlučio da ćutanje prekine u ekskluzivnom intervjuu za BBC, u kome je kazao da se neće vakcinisati protiv koronavirusa.

Đokovića je novinar na početku intervjua pitao da li je spreman da istraje u svom stavu, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grend slemovima.

Odgovor je bio kratak i odlučan:

"Da, to je cijena koju sam voljan da platim."

Đoković je ponovio da nije protiv vakcinacija.

"Nikad nisam bio protiv vakcina, vakcinisao sam se kao dječak, ali sam uvijek podržavao slobodu na to da sami odlučujemo o tome što ćemo stavljati u naše tijelo".

"Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili čega drugog što donosi rezultat. Pokušavam da budem usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće", rekao je Đoković.

Đoković je prošlog mjeseca deportovan iz Australije i nije mu bilo dozvoljenu da igra na Australijan openu, jer nije vakcinisan.

Sud je odlučio da ministar imigracija Aleks Houk ima pravo da odluči da ga deportuje iz Australije jer je zbog svojih stavova "opasan za javno zdravlje nacije".

"Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene. Greška u dokumentima za vizu nije namjerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar za imigracije. Ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osjećaj u zemlji ili gradu, sa čime se u potpunosti ne slažem", zaključio je Đoković.

Bonus video: