Italijani nesložni oko Đokovića: Ministarka ga zove u Rim, zdravstvene vlasti ga ne žele

"Stvarajući izuzetke dajemo pogrešne poruke. Poznate ličnosti, ko god može da nam pomogne u ovom poslu, moraju da daju dobar primjer. Zato sam protiv Đokovićevog prisustva na Mastersu u Rimu“, kazao je Kosta

8193 pregleda 3 komentar(a)
Đoković u Dubaiju, Foto: Reuters
Đoković u Dubaiju, Foto: Reuters

Status Novaka Đokovića i njegova odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa tema je u svim zemljama svijeta, posebno u onima gdje se igraju najveći teniski turniri.

Prije nekoliko dana ministarka sporta Italije Valentina Vecali kazala je da Đoković može da igra na rimskom Mastersu, jer mu za nastup na turniru, koji se igra na otvorenom, i ulazak u zemlju nije potreban tzv. zeleni pasoš (kompletna vakcinacija, ili dokaz da je preležan kovid).

Zvaničnik italijanskog ministarstva zdravlja Andrea Kosta, međutim, smatra da to nije moguće.

"Stvarajući izuzetke dajemo pogrešne poruke. Poznate ličnosti, ko god može da nam pomogne u ovom poslu, moraju da daju dobar primjer. Zato sam protiv Đokovićevog prisustva na Mastersu u Rimu“, kazao je Kosta.

Masters u Rimu se održava u maju.

Đoković će učestvovati na turniru u Dubaiju naredne sedmice.

Nevakcinisani Đoković neće moći da igra na američkim Mastersima - u Indijan Velsu i Majamiju, jer vlasti SAD traže punu vakcinaciju kako bi stranci mogli da zakorače na njihovo tlo.

Bonus video: