Đoković: Ne mogu da biram - igraću gdje god mogu, prvi ću čestitati Medvedevu kada postane broj jedan

"Moram da poštujem pravila. Koji god turnir da mogu da igram, pokušaću da dođem do te zemlje i da igram. Sada zaista ne mogu da biram. Gdje god da imam priliku da igram, koristiću je, jer ovo je ono što volim da radim“, rekao je Đoković za Sportklub

16552 pregleda 6 komentar(a)
Đoković na pres konferenciji, Foto: Reuters
Đoković na pres konferenciji, Foto: Reuters

Novak Đoković se sprema za prvi nastup u 2022. godini.

U ponedjeljak će igrati sa Lorencom Muzetijem na startu turnira u Dubaiju, jednom od rijetkih koji dozvoljava nastup nevakcinisanim igračima.

"Moram da poštujem pravila. Koji god turnir da mogu da igram, pokušaću da dođem do te zemlje i da igram. Sada zaista ne mogu da biram. Gdje god da imam priliku da igram, koristiću je, jer ovo je ono što volim da radim“, rekao je Đoković za Sportklub.

"Mogu da kažem da sam dobro pripremljen, koliko je moguće, i uzbuđen sam što sam opet na turu. To je sve što osjećam u ovom trenutku“.

Đoković je kazao da je bilo mnogo emocija po povratku iz Australije.

„Bilo mi je potrebno malo vremena da se osvrnem na sve to, i mentalno da se odmorim. Kada sam se osvježio, radovao sam se tome da opet igram tenis i takmičim se“.

Đoković se vraća, ali će Danil Medvedev ako osvoji titulu u Akapulku, postati novi svjetski broj jedan 28. februara.

„Medvedev zaslužuje da bude broj jedan i to će se desiti prije ili kasnije. Ako se dogodi ove nedjelje, biću prvi koji će mu čestitati“, rekao je Đoković.

Bonus video: