Nadal: Novak je dobrodošao ako bude mogao da igra nevakcinisan

Đokovićevo učešće na Rolan Garosu je pod velikim znakom pitanja, s obzirom na njegovu odluku da se ne vakciniše, te na trenutne propise u Francuskoj

5266 pregleda 25 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Vijesti online
Foto: Vijesti online

Rafael Nadal će poželjeti dobrodošlicu Novaku Đokoviću u elitni tenis i na Grend slem turnire, ako bude mogao da igra iako nije vakcinisan.

Đokovićevo učešće na Rolan Garosu je pod velikim znakom pitanja, s obzirom na njegovu odluku da se ne vakciniše, te na trenutne propise u Francuskoj.

Nadal, iako ističe da je vakcinacija izlaz iz pandemije, spreman je da dočeka svog starog rivala.

“Ako ne bude mogao da igra, to će uticati na Novakovu Grend slem istoriju, ali ne na same Grend slemove. Svako sam odlučuje i mora da živi sa svojim odlukama. Nadamo se, prije svega, da će se pandemija smiriti, da će se ovaj užas završiti i da se vratimo u normalu – ne zbog Novaka, već zbog cijelog svijeta. Ima mnogo ljudi koji su patili, ali ako Novak može da igra nevakcinisan, onda je dobrodošao”, kazao je Španac u Akapulku.

Nadal je postao prvi igrač koji je osvojio 21 Grend slem turnir pobjedom na Australijan openu u januaru, ali kaže da se ne osjeća drugačije.

“Apsolutno ništa se nije promijenilo. Od 20 do 21 nije velika razlika. Život se odvija potpuno isto. Jedino što se promijenilo je to što sada igram tenis, što prije nekoliko mjeseci nisam mogao. I što sam veoma srećan zbog svega što se desilo u Australiji, bilo je neočekivano, posebno prije početka turnira. U mom životu se ništa nije promijenilo. Nijedna titula neće promijeniti ono što je važno u mom životu, a to su druge stvari”, kazao je Nadal.

Bonus video: